Hlavní obsah

Mladíci sledovali nevidomého až domů, kde ho okradli

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nepříjemnou zkušenost má za sebou nevidomý muž z Brna. Dvojice pachatelů ho pronásledovala už v tramvaji a nakonec ho v jeho bytě okradla. Když se nevidomý pokoušel bránit, pohrozili mu násilím a pepřovým sprejem. Případ se stal v polovině května, kriminalisté ale po obou mladících zatím neúspěšně pátrají. Uvítají proto jakoukoli pomoc veřejnosti.

Muži sledovali nevidomého už od tramvajeVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvojice mladíků si muže s bílou holí vytipovala na brněnském hlavním nádraží, kde se k němu přitočili a nabízeli mu pomoc. Tu muž s díky odmítl, pobertové ho ale sledovali při jízdě tramvají až na zastávku Židovský hřbitov, kde se ho znovu neúspěšně pokusili kontaktovat. Poté ho sledovali k němu domů, kde posléze jeden ze zlodějů zazvonil.

Foto: Policie ČR

Zloději se neštítili okrást nevidomého

„Své oběti podstrkoval v plastu zatavenou kartičku. Muž ji odmítl, ale zároveň cítil, že mu pachatel z příruční taštičky krade peněženku. Když se začal bránit, pohrozil mu pachatel násilím a pepřovým sprejem. Nakonec z místa utekl směrem k ulici Otakara Ševčíka. Pachatel měl zhruba 25 let, vyšší hlas a na svou oběť působil zfetovaným dojmem,“ řekl v pondělí policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám