Hlavní obsah

Místo ve vězení v nemocnici. O bývalém šéfovi strážníků Přikrylovi asi rozhodnou znalci

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jako čert kříži se vyhýbá nástupu do vězení bývalý šéf brněnských strážníků Jaroslav Přikryl. Ten měl v pátek nastoupit do vězení, kde si má odpykat 1,5 roku vězení za zahlazování pokut svým známým a neoprávněné lustrování lidí v systému městské policie. Jenže jako na zavolanou musel být hospitalizován v nemocnici kvůli dramatické změně zdravotního stavu. O jeho nástupu do vězení tak nakonec budou muset podle všeho rozhodnout znalci.

Foto: MP Brno

Jaroslav Přikryl

Článek

Přikryl se snažil nástup do vězení oddálit ještě žádostí o odklad trestu ze zdravotních důvodů. Městský soud v Brně ale neshledal důvod pro odložení trestu a vyzval Přikryla, aby do vězení nastoupil s tím, že zdravotní stav posoudí lékaři ve věznici. Na to bývalý velitel městské policie reagoval tím, že bez jakéhokoli upřesnění poslal zprávu o tom, že je v nemocnici.

„Nyní se čeká na zprávu věznice, která si v mezidobí vyžádala zprávy o zdravotním stavu odsouzeného a stanovisko, zda jsou schopni zajistit výkon trestu i při hospitalizaci odsouzeného,“ řekla mluvčí soudu Petra Hovorková.

Pokud by věznice dokumentaci nedostala, musel by soud stanovit znalce, který by zdravotní stav Přikryla prozkoumal a rozhodl, zda je schopen pobytu ve vězení.

Přikrylovi by kvůli tomu, že se nedostavil do vězení, mohlo hrozit ještě další trestní stíhání pro maření úředního rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám