Hlavní obsah

Místo seznámení se muž dočkal vydírání, volal mu i falešný policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Nezávazný flirt se ženou z internetové seznamky přišel osmadvacetiletého muže na téměř 140 tisíc korun. Ve virtuálním prostředí se seznámil s údajně jednadvacetiletou ženou. Po čase psaní si vzájemně vyměnili intimní fotografie a začali se domlouvat na osobním setkání. Bezprostředně poté žena napsala, že jí je ve skutečnosti pouze 14 let.

Poznáte osoby na záznamu?Video: Policie ČR

 
Článek

„O dva dny později poškozeného telefonicky kontaktovali údajní rodiče dívky s tím, že celou věc, tedy zneužití své nezletilé dcery, již nahlásili na policii. Zároveň mu ale nabídli „mimosoudní“ vyrovnání s tím, že pokud jim zaplatí 350 tisíc korun, tak oznámení stáhnou a celá událost tím bude vyřízena,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Poškozený ve strachu a pod tlakem převedl veškeré své peníze, tedy bezmála 140 tisíc korun, s tím, že na doplacení zbylé částky si sjedná půjčku a hned poté ji také odešle. Tvrzení údajných rodičů podpořil i telefonát falešného policisty, který prý po zaslání první částky trestní oznámení „stornoval“. Cestou do banky už ale poškozený pojal podezření, že jednání druhé strany není v pořádku, a vše oznámil na skutečné policii.

Kriminalisté věc šetří jako vydírání. Díky kamerovým záznamům se jim podařilo zachytit dvě osoby, muže a ženu. To by mohlo napomoci objasnění.

„Kriminalisté ale zatím neznají totožnost těchto osob, proto se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli informace k jejich totožnosti nebo pobytu přijmou policisté na lince 158,“ prosí Kopecká.

„Zároveň bychom touto cestou chtěli informovat a varovat veřejnost. Buďte maximálně obezřetní, neposílejte cizím osobám informace ani fotografie, které proti vám mohou zneužít. Pokud už se dostanete do stejné situace, neposílejte peníze a věc oznamte na policii,“ dodala mluvčí.

Je mi čtrnáct. Mladík z Olomouce poslal dívce fotku svého přirození, záhy čelil vydírání

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám