Hlavní obsah

Je mi čtrnáct. Mladík z Olomouce poslal dívce fotku svého přirození, záhy čelil vydírání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Posílat intimní fotografie přes internet není příliš prozíravé. Přesvědčil se o tom mladý muž z Olomouce, poté co dívce, s níž si psal, poslal snímek svého přirození. Záhy čelil vydírání, kterému se naštěstí nepodvolil, a vše oznámil na policii. Novinky o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladší muž se minulý týden dostavil na policejní služebnu v Olomouci, kde uvedl, že si začal psát na internetové seznamce s mladou dívkou, která mu sdělila, že je jí 19 let. Oba shodně tvrdili, že hledají dlouhodobý vztah, a začali si vzájemně přeposílat fotografie.

„Oznamovatel byl natolik odvážný, že jí odeslal fotku svého mužství. Vzápětí ale komunikace nabrala jiné obrátky, a to po sdělení, že jí není devatenáct, ale čtrnáct let. Nato muž konverzaci s dívkou ukončil,“ uvedla mluvčí.

Tím to ale pro mladíka neskončilo. „O dva dny později se mu ozval „právník“ mladé ženy a chtěl po něm zaplatit 50 000 korun, jinak že vše oznámí na policii. Muž se naštěstí nenechal zastrašit a peníze neodeslal, naopak přišel celou věc oznámit na příslušné policejní oddělení,“ doplnila Zajícová s tím, že policisté případ šetří jako trestný čin vydírání.

Žena vydírala bývalého kolegu kvůli erotickým fotkám. Chytla ji policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám