Hlavní obsah

Místo bot za pět tisíc dorazilo mladíkovi smetí a retro houpačka

– Hradec Králové
Novinky, kub

Na policii v Hradci Králové se obrátil s trestním oznámením 16letý mladík, který se podle svých slov stal obětí podvodu. Měl si objednat na internetu boty za zhruba 5800 korun, prodejce z ciziny mu ale poslal balík s odpadky a starou plastovou houpačkou.

Foto: Policie ČR

Místo bot přišly odpadky.

Článek

Mladík se policii ozval minulý týden v pátek, informovala v pondělí mluvčí policie Iva Kormošová. Zboží podle oznámení objednal na sociálních sítích, kde ho zaujaly sportovní značkové boty v přepočtu za necelých 5800 korun.

„S prodejcem z ciziny se domluvil a boty si nechal poslat na dobírku. Když si však balík doma otevřel, zjistil, že místo bot je v balíku plastová láhev, dětská plastová houpačka a papírový odpad,“ upřesnila Kormošová.

Důvěřivá žena z Moravy naletěla falešnému oscarovému herci

Krimi

Mladík se podle policie stihl ozvat včas, takže se podařilo zaplacené peníze u přepravce zablokovat.

„Budou se moct po procesních úkonech mladíkovi vrátit. Pokud se policistům podaří případ objasnit, prodejci za trestný čin podvod bude hrozit až dva roky vězení,“ dodala mluvčí s varováním, aby si lidé nenechávali posílat zboží na dobírku od neprověřených prodejců a případně zásilky otevírali ihned po převzetí nejlépe v přítomnosti přepravce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám