Hlavní obsah

Milionová krádež hodinek v Praze: Řádění zlodějů s kladivy natočila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Škodu přes tři miliony korun měla napáchat dvojice zlodějů v obchodě s hodinkami na Praze 6, kde je zachytila bezpečnostní kamera, když maskovaní vnikli dovnitř pomocí kladiv, s nimiž pak rozbíjeli vitríny se zbožím. Policie po nich pátrá a rovněž hledá jako důležitého svědka dalšího muže, kterého natočila ve zmíněné prodejně kamera den před krádeží.

Krádež hodinek za miliony zachytila kameraVideo: Novinky/Policie ČR

 
Článek

O samotné krádeži z noci na 11. listopadu v prodejně hodinek v ulici Na Dělostřílnách již loni informovala policie, nyní se obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání, protože se kriminalistům dosud nepodařilo přijít podezřelým na stopu.

Kvůli tomu policisté rovněž zveřejnili záznamy bezpečnostních kamer.

„Za pomoci kladiv rozbili výplň balkonových dveří, které si pak otevřeli, a vnikli dovnitř, kde v rozbíjení skel dále pokračovali. Ze všech vitrín odcizili několik desítek kusů hodinek a poté z místa utekli neznámo kam,“ popsal ve čtvrtek řádění zlodějů mluvčí policie Richard Hrdina.

Ukrást dědictví přijeli zloději v kuklách s nákladní tatrou a bouracím kladivem

Krimi

Oba měli rukavice a maskovali se respirátorem na obličeji, kvůli tmě se vybavili čelovkami.

„Majiteli podniku způsobili škodu na odcizeném zboží ve výši více než tři a čtvrt milionu korun a dalších padesát tisíc korun na poškozeném majetku,“ uvedl Hrdina.

Kromě nich ukázali rovněž záběry s mužem, který prodejnu navštívil večer před krádeží, podle všeho jako zákazník.

„Mohl by poskytnout velmi důležité informace k celému případu. Pokud muže v zelené bundě s červeným batohem poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal Hrdina.

Případ policie vyšetřuje jako krádež s trestní sazbou osmi let vězení.

Foto: Novinky/Policie ČR

Krádež hodinek za miliony zachytila kamera

Do obchodů za lupem se probourali obřím kladivem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám