Hlavní obsah

Škoda za dva miliony. Zloději ukradli z pražského hodinářství zboží na Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva neznámí zloději vykradli v noci na sobotu rodinné hodinářství v Praze 6. Podle majitele způsobili škodu kolem dvou milionů korun. Policie po nich pátrá.

Foto: Archiv majitele

Následky řádění zlodějů

Článek

Zloději vykradli hodinářství Chronoshop v ulici Na Dělostřílnách v rezidenční části Prahy 6. Pachatelé do objektu vnikli kolem druhé hodiny ranní a během pár minut způsobili podle majitele škodu přesahující dva miliony korun.

„Zloději si odnesli hodinky německé značky Mühle Glashütte, švýcarské značky Squele, dražší kusy japonského brandu Seiko, ale především kusy ze sekundárního prodeje, na který se naše hodinářství tradičně specializuje. V tomto segmentu jsme přišli o svěřené hodinky značek Panerai, Tudor, Omega, Grand Seiko a dalších,“ vypočítal majitel Chronoshopu Jakub Sivek, který hodinářství vede spolu se svým nejstarším synem Mikulášem.

Foto: Archiv majitele

Následky řádění zlodějů

Podle jeho slov šli pachatelé na jistotu, protože secondhandové hodinky jsou na černém trhu prakticky nedohledatelné. „Jde zjevně o dobře promyšlenou akci, měli jsme již naskladněné zboží na vánoční sezonu a nyní jsme o jeho velkou část přišli. Je to pro nás zásadní zásah,“ uvedl Sivek.

Seniorka z Prahy „zachraňovala“ své peníze. Do bitcoinmatu vložila 5,5 milionu

Krimi

Pojišťovna dle jeho slov Chronoshopu zřejmě nepomůže, jelikož pojistka kryje pouze zboží uložené v trezoru, což nebyl případ odcizených hodinek – k těm se pachatelé dostali rozbitím vitrín ve vnitřních prostorech hodinářství.

Foto: Archiv majitele

Následky řádění zlodějů

Policie případ potvrdila s tím, že po podezřelých pátrá. „Dva dosud neznámí pachatelé se dostali do objektu přes zahradu. Následně násilně vnikli do druhého patra budovy přes okna a sebrali cennosti za několik stovek tisíc korun,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Archiv majitele

Následky řádění zlodějů

Reklama

Výběr článků

Načítám