Hlavní obsah

Měsíce příprav a super maskování k ničemu. Pokladní v Chomutově se lupiči vysmála a zmáčkla alarm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Maskování v latexu na hlavě, rouška přes tvář a umělé břicho. Ani jeden z těchto prvků nakonec nepomohl lupiči v Chomutově ke kýženému cíli, čímž mělo být úspěšné přepadení směnárny v hypermarketu. Pečlivě se na ně připravoval několik měsíců. Jenže pokladní se mu při výhrůžce explozí bomby místo vydání peněz vysmála a spustila alarm. Útěk mu pak ztížila ještě policistka v civilu.

Foto: Policie ČR

Místo činu v jednom z chomutovských hypermarketů

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Miroslava Glogovská. Měsíce příprav loupeže měly pro podezřelého muže vyvrcholit ve čtvrtek, kdy kolem 17:30 vstoupil do chomutovského hypermarketu a zamířil do směnárny.

„Kompletně zamaskovaný, včetně latexové masky na hlavě, umělého břicha a roušky přes tvář, předložil pokladní dopis s požadavkem na vydání několika desítek tisíc eur a výhrůžkou, že pokud mu peníze nevydá a spustí alarm, aktivují se bomby rozmístěné v budově,“ uvedla mluvčí.

Důmyslný plán se mu ale vzápětí zhroutil jako domeček z karet, když žena reagovala dotazem, jestli „si dělá srandu“, načež bez čekání na odpověď zmáčkla tlačítko alarmu, který se hlasitě rozezněl.

Lupič přepadl v Ostravě stařenku, na stopu policii přivedly svědkyně a kamery

Krimi

Muž se dal na útěk bez peněz a za sebou jen slyšel volání pokladní, ať ho někdo chytí.

Policistka na manikúře

„K jeho smůle byla tou dobou zrovna na manikúře hned vedle směnárny mladá policistka v civilu, která měla volno. Když zaslechla, co se děje, neváhala a ihned za pachatelem vyběhla. Dostihla ho u automatických dveří a chytla ho rukou za paži,“ zmínila Glogovská.

Podezřelému se ale podařilo vysmeknout, takže jeho bunda policistce zůstala v ruce i s batohem, který měl na sobě. Vzhledem k tomu, že při této situaci získal mírný náskok, nechala ho běžet a volala své kolegy ve službě na lince 158.

Žena tahala peníze z mladistvého ve vlaku z Mostu do Prahy. Pak ho u nádraží znásilnila

Krimi

Muže se podařilo krátce nato zadržet, obchodní centrum policie mezitím evakuovala, aby ho prohlédl pyrotechnik, který nakonec žádné výbušniny nenalezl.

Čtyřiadvacetiletého muže z Jirkova policie obvinila z loupeže a šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až desetileté vězení. Kriminalisté rovněž dali podnět státnímu zástupci, aby u soudu navrhl vzetí podezřelého do vazby, o čemž se teprve rozhodne.

Jako v Popelce? Policie chce podle boty najít loupežníka, který přepadl hernu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám