Hlavní obsah

Medvěda u Brandýsa nenašli, pátrání skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brandýs nad Labem

Pátrací akce zaměřená na medvěda, kterého údajně zahlédli lidé v okolí Brandýsa nad Labem, skončila. Zvíře se nepodařilo najít a podle policie i myslivců se nepodařilo najít stopy nasvědčující tomu, že se v oblasti pohybovala takováto šelma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O obavách z pohybu medvěda se hovořilo v několika obcích v okrese Praha-východ od pátečního rána minulý týden, šlo hlavně o Starou Boleslav a Mělnicko. Obce o pátrání informovaly své občany a nabádaly je k obezřetnosti.

Například vedení obce Dřísy uvedlo, že informace je ověřená a les prohledávali myslivci. Svědek měl rovněž vidět šelmu v ulici Houštka v Brandýse nad Labem.

Medvěd se objevil ve Staré Boleslavi. Hledá ho vrtulník s termovizí

Krimi

Zvíře ale nakonec pátrací skupina složená z policistů, strážníků a lidí z mysliveckého spolku nenašla.

„Medvěd nalezen nebyl a nic nenasvědčuje tomu, že by se v místě pohyboval,” informoval v pondělí mluvčí policie Pavel Truxa s tím, že medvěda hledal rovněž vrtulník s termovizí.

„Na místě údajného výskytu medvěda ani v jeho okolí nebyly nalezeny žádné stopy, které by nasvědčovaly jeho výskytu,” upřesnil mluvčí.

U Staré Boleslavi opět viděli medvěda. Obce varují občany

Krimi

Oblast prověřovala také Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, která rovněž medvědí stopy nenašla.

Zda se prověřuje podezření z šíření poplašné zprávy, policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Nebojácný kocour táborníků zahnal medvěda

Nebývalá scéna se odehrála minulou sobotu v ruské Irkutské oblasti na jižní Sibiři. Ke skupince rybářů, kteří na místě tábořili, se přiblížil medvěd hnědý....

Výběr článků

Načítám