Hlavní obsah

Matka nutila nezletilou dceru k prostituci, odsedí si pět let

Praha

Žena z Trutnovska, která opakovaně přesvědčila svou tehdy třináctiletou dceru k sexu za peníze, stráví ve vězení pět let. Ve čtvrtek o tom pravomocně rozhodl odvolací Vrchní soud v Praze, podle nějž se žena dopustila obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Matka, jež se v minulosti sama živila prostitucí, vinu odmítá. Dcera prý dlouhodobě měla výchovné problémy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Odvolací soud posuzoval jak odvolání matky, tak i státního zástupce proti rozsudku Krajského soudu v Hradci Králové. Zatímco matka se domáhala maximálně podmíněného trestu, žalobce pokládal pětiletý trest za příliš mírný. Odvolací senát však obě odvolání zamítl.

"I s ohledem na charakter těch sexuálních kontaktů jsme přesvědčeni o tom, že uložený trest je dostatečný," vysvětlil předseda senátu Jindřich Fastner. Matka nejprve připustila, aby se do její domácnosti přistěhoval mladý muž, kterého nezletilá dcera pokládala za svého přítele a který s dívkou sdílel společnou postel.

Později ji opakovaně přesvědčila k sexuálním praktikám se dvěma muži, jimž bylo 54 a 55 let. Dívka od nich za sex pokaždé dostala 300 korun a předávala je matce, která peníze použila pro vlastní potřebu. Od svého přítele dívka peníze za sex převzít odmítla. Dva z mužů později soudy potrestaly za pohlavní zneužití, třetí je kvůli sexu s nezletilou trestně stíhán.

Dívka je v ústavu

Matka popírá, že by pro dívku sjednávala nějaké sexuální služby. Před soudy už v minulosti uvedla, že dívka kradla, lhala a ve škole prý obvinila chlapce z pohlavního zneužívání. Soudní znalkyně však dospěla k závěru, že vyprávění dcery v hrubých rysech odpovídá skutečnosti. V současné době je dívka v ústavu.

Žena dnes na svou obhajobu řekla, že jednoho z padesátníků vůbec nezná, takže za ním dceru těžko mohla posílat. Druhý prý jezdil za ní, nikoliv za dcerou. Advokát ženy se snažil odvolací soud přesvědčit o tom, že dcera nabízela sexuální služby za matčinými zády a matka o tom vůbec nevěděla. Upozornil také, že podle gynekologické zprávy je dívka stále panna. Soudci však na jeho argumenty nepřistoupili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám