Hlavní obsah

Matka nechala dvouleté dítě dva dny bez dozoru

Právo, RV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva dny znepokojoval obyvatele ulice Na Dlouhém lánu v Praze 6 pláč malého dítěte ozývající se z okna přízemního bytu. V pátek to jeden z nich nevydržel a zavolal na tísňovou linku městské policie. Hlídka, kterou operační důstojník vyslal na místo, dorazila zřejmě v nejvyšší čas. Oznamovatel označil strážníkům byt, ve kterém podle jeho slov žije mladá maminka se zhruba dvouletou holčičkou.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Do vzorné rodičky má ale žena daleko, upozorňoval občan. Každou chvíli prý nechává dítě doma samotné a stará se jen o sebe. Na zvonění a klepání na dveře skutečně nikdo nereagoval.

"Vzhledem ke zjištěným okolnostem a podezření z ohrožení dítěte vstoupil jeden ze strážníků otevřeným oknem do bytu," uvedla mluvčí pražské městské policie Vilma Častová. Strážník pak otevřel dveře své kolegyni, která musela alespoň na chvíli za krkavčí matku zaskočit.

Holčička podle Častové jevila známky šoku a strachu, delší dobu nebyla nakrmená ani přebalená. Strážnice tedy děvčátko alespoň umyla a konejšila, než dorazila přivolaná záchranka.

Kolega mezitím vyrozuměl republikovou policii a také Odbor péče o dítě Úřadu městské části Praha 6. Ten kontaktoval matku. Potvrdilo se přitom, že starost o dítě nepatří mezi její priority.

"Matka uvedla, že byla u dítěte před dvěma dny a potom se měl o holčičku starat její kamarád. Dítě bylo převezeno do nemocnice a policie byt uzavřela a zapečetila," říká Častová. Případ bude mít dohru před orgány péče o dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám