Hlavní obsah

Matka měla umlátit novorozence paličkou na maso, hrozí jí doživotí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Nejprve jí praštila hlavou o roh sprchového koutu, pak bodla do krku a nakonec ji několikrát udeřila do hlavy paličkou na maso. Tak měla podle obžaloby zabít 21letá žena z Plzně svoji čerstvě narozenou holčičku.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena obviněná z vraždy své novorozené dceryVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Otřesný případ z loňského srpna začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni. Obžalované hrozí až doživotí.

Žena těhotenství tajila. Dítě, o které nestála, porodila doma. Před přítelem, který ji vyrušil v koupelně, dítě schovala do prádelního koše. Krev zdůvodnila tím, že jí praskla cysta. Muž, který nic netušil, zavolal záchranku. Lékaři na místě zjistili, že žena porodila. „Ta jim tvrdila, že u ní byla porodní asistentka a dítě si již odvezla. Novorozeně objevili až přivolaní policisté,“ stojí v obžalobě.

Holčička zraněním podlehla. „Bezprostřední příčinou smrti dítěte bylo poranění nitrolebních struktur, pohmoždění mozku a krvácení do mozku,“ uvedli znalci.

Lehla jsem si na zem, slyšela jsem klíče v zámku a lekla jsem se, že přítel dítě uvidí. Bouchla jsem ho o sprchový kout, aby nebrečelo, aby ho neslyšel.
obžalovaná

Žena před policií nejdříve nevypovídala. U soudu k činu řekla: „Chtěla jsem jít na interrupci, ale neměla jsem na ni peníze. Přítel se změnil, víc než já ho zajímali kamarádi. Dozvěděla jsem se, že mě i podvádí. Chtěla jsem s ním ale dál zůstat. Těhotenství jsem před ním tajila, kdybych mu to řekla, tak mě vyhodí z bytu. Řekl mi, že než mít dítě, tak skočí z mostu,“ vypovídala obžalovaná žena.

„Začala jsem rodit ve sprše, dítě jsem porodila, vzala ho normálně do rukou, omyla ho. Lehla jsem si na zem, slyšela jsem klíče v zámku a lekla jsem se, že přítel dítě uvidí. Bouchla jsem ho o sprchový kout, aby nebrečelo, aby ho neslyšel. Přítel za mnou přišel a zeptal se, co se stalo. Řekla jsem, že mi praskla cysta, pak zavolal sanitku. Nevěděla jsem, co dělat. Pak jsem dítě bodla. Nevím kam, ani kde jsem vzala nůž,“ pokračovala žena. O útoku paličkou ale pomlčela.

Soudce pak přečetl pozdější výpověď ženy na policii. „Bouchla jsem dítě paličkou. Nevím kolikrát, ale bylo to do hlavičky,“ citoval předseda senátu její slova. „Bylo to tak,“ uvedla obžalovaná na dotaz soudu, zda je tato výpověď pravdivá. „Nedošlo mi, že můžu dítě usmrtit. Chtěla jsem jen, aby neplakalo. Hrozně mě to mrzí, udělala jsem hroznou věc,“ vzlykala obžalovaná.

V bytě, kde k vraždě miminka došlo, se podle sousedů pořádaly bujaré pitky. „Často se u nich konaly večírky, scházela se tam společnost a holdovali zábavě,“ uvedl už dříve jeden ze sousedů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám