Hlavní obsah

Máte na zapomenutém účtu miliony, lákal podvodník. Muž z Olomouce přišel o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Muž (53) z Olomouce myslel, že mu přijdou miliony z údajně zapomenutého účtu. Sliboval mu to údajný zástupce investiční společnosti. Peníze však nepřišly. Muž naopak přišel o 370 tisíc korun, z toho 200 tisíc bude muset ještě splácet. Novinky o případu informoval v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie ČR

Článek

Podvedenému podle něj minulý týden zavolal neznámý muž, který se představil jako zástupce investiční společnosti.

„V rozhovoru mu sdělil, že má u nich veden účet pro obchodování komodit, se kterým nebylo tři roky obchodováno a bude zrušen. Proto je potřeba mu vyplatit finanční zůstatek, který je na účtu,“ uvedl mluvčí.

Natěšený, že dostane peníze, si muž si na pokyn volajícího stáhl do mobilního telefonu aplikaci pro vzdálenou podporu AnyDesk a očekával příjem peněz. Těch se ale nedočkal.

„Neznámý pachatel mu z účtu odcizil nejen 170 tisíc korun, ale také dalších 200 tisíc korun,“ konstatoval Hejtman.

Druhá částka byla půjčkou, kterou podvodník sjednal na jméno poškozeného přes aplikaci. Kriminalisté případ šetří jako podvod. Pachateli hrozí v případě, že se jej podaří dopadnout, trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Falešný bankéř opět úřadoval. Důvěřivec ze Zlína přišel za hodinu o 345 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám