Hlavní obsah

Manželka státního zástupce se přiznala ke rvačce v hospodě. Žalobce její stíhání zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Manželka šéfa rokycanského státního zastupitelství Milana Pózela se přiznala k účasti ve rvačce v plzeňské hospodě U Feřtů, za kterou ji policie obvinila z výtržnictví. Státní zástupce rozhodl o podmíněném zastavení trestního stíhání a stanovil zkušební dobu šest měsíců. Pózel se kvůli konfliktu vzdal vedoucí funkce, žalobcem ale zůstává.

Potyčka v plzeňské hospodě U FeřtůVideo: Právo

 
Článek

Informaci o zastavení stíhání Novinkám potvrdila Lenka Oplová, vedoucí okresního státního zastupitelství v Chebu, které dohlíželo nad vyšetřováním.

„Obviněná splnila všechny zákonné podmínky pro odklon trestního řízení včetně doznání a uhradila veškeré finanční nároky poškozené v řádu desítek tisíc korun,“ zdůvodnila Oplová.

Incident se stal loni v červenci a natočila ho kamera. Na záběrech je vidět, že se pár dohaduje s obsluhou hospody U Feřtů. Pózel vzteky praští kelímkem s pivem a odchází, do servírky pak strčí jeho žena. Následuje potyčka, při níž létají i pěsti.

Šéf rokycanského státního zastupitelství rezignoval. Kvůli incidentu v hospodě

Krimi

Manželé poté z podniku zmizeli a hledala je policie. Přihlásili se až v momentě, kdy záznam koloval po sociálních sítích. Pózel později rezignoval na post šéfa rokycanského státního zastupitelství. Pozice se vzdal z osobních důvodů. Státním zástupcem nadále zůstává.

Pětkrát jsme je prosili, aby nepřekáželi obsluze

Majitelka hospody Lilie Feřtová Novinkám po události sdělila, že do podniku přišla parta lidí a objednala si. Někteří z nich byli údajně podnapilí. „Stoupli si do uličky a překáželi nám, my jsme nemohli obsluhovat ostatní zákazníky. Asi pětkrát jsme je požádali, aby si sedli nebo alespoň poodstoupili. Ale nezabralo to,“ popsala Feřtová.

Podle ní se chovali Pózelovi agresivně. „Říkali, že u nás utratili dost peněz a my po nich chceme, aby ustoupili stranou. Byli na nás dost nepříjemní,“ doplnila.

Po krátké hádce následovala rvačka. „Paní do dcery nejdříve šťouchla, pak jí vstoupila těsně před obličej, proto ji odstrčila. Potom na ni žena zaútočila pěstmi,“ vypověděla Feřtová, jejíž dcera musela vyhledat lékařskou pomoc.

Šéfa státního zastupitelství v Rokycanech stála rvačka jeho ženy místo. Teď je obviněna z výtržnictví

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám