Hlavní obsah

Šéfa státního zastupitelství v Rokycanech stála rvačka jeho ženy místo. Teď je obviněna z výtržnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Incident v plzeňské pivnici U Feřtů, po kterém v srpnu rezignoval šéf rokycanského státního zastupitelství Milan Pózel, má dohru. Policie teď obvinila jeho ženu z výtržnictví. Manželé se totiž dostali do křížku s obsluhou podniku, což nakonec vyústilo ve rvačku.

Potyčka v plzeňské hospodě U FeřtůVideo: Právo

 
Článek

Informaci o posunu v případu potvrdila Novinkám Lenka Oplová, vedoucí okresního státního zastupitelství v Chebu, které dohlíží nad vyšetřováním.

„Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání. Na základě prověřování jsme došli k závěru, že uvedené jednání bylo kvalifikováno jako trestný čin výtržnictví,“ řekla Oplová. Blíže už nechtěla věc komentovat.

Konflikt se stal v polovině července a natočila ho kamera. Na záběrech je vidět, že se pár dohaduje s obsluhou hospody. Pózel vzteky praští kelímkem s pivem a odchází, do servírky pak strčí jeho žena. Následuje potyčka, při níž létají i pěsti.

Rvačka na setkání šéfky komunistů Konečné u rybníka Svět

Krimi

Manželé následně z podniku zmizeli a hledala je policie. Té se přihlásili až v momentě, kdy záznam koloval po sociálních sítích.

Jak Novinky v srpnu zjistily, Pózel následně rezignoval na post šéfa rokycanského státního zastupitelství. Pozice se vzdal z osobních důvodů. Státním zástupcem ovšem nadále zůstává.

Redakce Pózela kontaktovala hned po incidentu. Záležitost v té době nechtěl komentovat. A pro svou rezignaci neviděl důvod. Pouze zdůraznil, že celá věc se stala jinak, než se zdá.

Majitelka plzeňské hospody Lilie Feřtová Novinkám po události sdělila, že do podniku přišla parta lidí a objednala si. Někteří z nich byli údajně podnapilí.

„Stoupli si do uličky a překáželi nám, my jsme nemohli obsluhovat ostatní zákazníky. Asi pětkrát jsme je požádali, aby si sedli nebo alespoň poodstoupili. Ale nezabralo to,“ popsala Feřtová.

Podle ní se chovali Pózelovi agresivně. „Říkali, že u nás utratili dost peněz a my po nich chceme, aby ustoupili stranou. Byli na nás dost nepříjemní,“ doplnila.

Po krátké hádce následovala rvačka. „Paní do dcery nejdříve šťouchla, pak jí vstoupila těsně před obličej, proto ji odstrčila. Potom na ni žena zaútočila pěstmi,“ vypověděla Feřtová, jejíž dcera musela vyhledat lékařskou pomoc.

Dodala, že za 30 let práce v oboru se s ničím podobným dosud nesetkala.

Ukrajince, který měl manželce odpálit petardu v genitáliích, obvinili z pokusu o vraždu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám