Hlavní obsah

U Blanska havaroval malý letoun, dva zranění. Chvíle před dopadem zachytila kamera

Novinky, kub
Bořitov
Aktualizováno

Havárii malého letadla řešili záchranáři v pondělí odpoledne u obce Bořitov na Blansku. Stroj spadl do pole, kde se převrátil. Před tím ještě poškodil elektrické vedení, od nějž chytlo strniště. Uvnitř stroje se zranili dva lidé, zdravotníci je přepravili do nemocnice. Okamžiky před pádem letadla zachytila palubní kamera řidiče, který právě projížděl kolem Bořitova.

Nehoda letadla u BořitovaVideo: Radek Šikula

 
Článek

„Dva lidé byli zraněni. Stroj zůstal ležet na zádech, při nehodě došlo k poškození elektrického vedení a vzplanutí strniště," sdělili hasiči krátce po nehodě s tím, že museli zraněnou dvojici z vraku vyprostit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Letadlo po nehodě u Bořitova skončilo koly vzhůru

Mluvčí záchranky Michaela Bothová později upřesnila, že jednoho ze zraněných přepravili zdravotníci vrtulníkem do nemocnice s těžkým zraněním, druhý pacient měl lehčí zranění, šlo zejména o odřeniny.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Po nehodě letadla u Bořitova hořelo pole

Plameny zasáhly po nehodě na poli rovněž balíky slámy. Hasiči požár zlikvidovali a zajistili letadlo, provozní kapaliny z něj nevytekly. Příčinu pádu letounu zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Jednoho ze zraněných po nehodě u Bořitova přepravil do nemocnice vrtulník

Reklama

Související články

Pilot se při nehodě zmenšil o dva centimetry

Pád letadla je pro řadu lidí doslova noční můrou a není se čemu divit. Za sebou ho má britský pilot Dave Unwin. Ten minulý týden s letounem havaroval, ale pád...

Výběr článků

Načítám