Hlavní obsah

Majitele dobrmana, který pokousal dívku, obvinila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Majitel dobrmana, který v sobotu v Kojeticích u Prahy pokousal desetiletou holčičku, byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Areál, který pes hlídal, byl proti jeho úniku nedostatečně zabezpečen, řekla v pondělí policejní mluvčí. Stav zraněné dívky je dobrý.

Foto: BS vinařské potřeby

Startovní výstřel

Článek

"Verunka se po operaci zotavuje dobře, je čilá, komunikuje s okolím, ale protože poranění od psa ve více než 50 procentech hnisají, zůstane pod dohledem lékařů ještě několik dní," uvedla v pondělí mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Dívka si hrála se svojí šestiletou kamarádkou před domem jejího otce, když ji napadl hlídací pes, který vyběhl z areálu místní soukromé firmy. Dobrman ji napadl zezadu a pokousal na hlavě a zádech. [celá zpráva] Dívka byla převezena do Fakultní nemocnice Motol, kde ji lékaři na chirurgickém sále ošetřili rány na hlavě v celkové anestezii.

Pracovnice kojetického obecního úřadu dnes řekla, že pes byl bezproblémový. Dívky si s ním údajně hrály. "Jestli mu něco provedly a on zaútočil, nevíme. Víme jen to, co bylo v televizi," dodala.

Pes se prý po vyšetření u veterináře vrátil zpět k třiatřicetiletému majiteli. Toho se ale zastihnout nepodařilo, údajně odjel na dovolenou. Podle místních obyvatel se pes často potuluje po Kojeticích a obyvatele ohrožuje. Na to byl prý jeho majitel v minulosti již několikrát upozorňován, dodala mluvčí.

Z poslanecké iniciativy už vznikl zákon, který má nedbalé majitele agresivních psů více postihovat. Vláda předlohu v červnu nepodpořila, přesto návrh posoudí po prázdninách Sněmovna.

Reklama

Související témata:

Související články

Desetiletou vážně pokousal sousedův dobrman

Desetileté dítě z Kojetic u Prahy v sobotu vážně pokousal dobrman. Dívku napadl na návsi. Zdravotníci ji okamžitě sanitkou převezli do jedné z pražských...

Výběr článků

Načítám