Hlavní obsah

Majitel vybavil ukradenou sekačku signálem GPS. Policie našla skrýš zlodějů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nevšední úlovek se podařil kriminalistům z Ostravy. Díky signálu z GPS lokátoru, kterým byla vybavena ukradená sekačka, objevili garáž, ve které se nacházelo značné množství odcizených věcí, hlavně jízdních kol. Z krádeží byl obviněn partnerský pár. Dvaapadesátiletý muž a o 22 let mladší žena jsou ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Část ukradených věcí. U většiny z nich není majitel znám.

Článek

Jak uvedla mluvčí policie Eva Michalíková, jeden z majitelů ukradených věcí sekačku vybavil GPS lokátorem a čtyři dny po krádeži se mu podařilo zjistit její polohu v areálu řadových garáží v Ostravě-Hrabové. Tam policisté nejprve zadrželi podezřelou ženu a další den i jejího přítele.

Foto: Policie ČR

Část ukradených věcí. U většiny z nich není majitel znám.

„Již od začátku s muži zákona spolupracovali a ke krádeži robotické sekačky se doznali,“ řekla mluvčí, ovšem největší překvapení na policisty čekalo při prohlídce garáže a pak i společně sdíleného bytu.

Zloději vykrádají hasičské stanice. Berou moderní zařízení používané při zásazích

Krimi

„V garáži byl úplný arzenál jízdních kol, pracovního nářadí, kol k motorovým vozidlům, ale také mince různých měn, dokonce i jedna palná zbraň a jeden bubínkový revolver i s náboji. V následujících dnech byla provedena prohlídka bytu, ve kterém se oba zdržovali a kde byla zajištěna další jízdní kola, autorádia, pracovní nářadí, tablety, plynová pistole, ale také osobní doklady cizích lidí,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Část ukradených věcí. U většiny z nich není majitel znám.

Aktuálně jsou muž i žena obviněni z pěti skutků, ovšem trestní stíhání bude s největší pravděpodobností ještě rozšířeno. „Kriminalisté zajistili velké množství jízdních kol a jiných věcí, které s největší pravděpodobností pochází z krádeží, jež zřejmě nebyly ani oznámeny. V případě dopátrání původních majitelů budou zajištěné věci postupně vráceny,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám