Hlavní obsah

Mach nemusí platit za urážku soudu pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý fotbalový boss Petr Mach nemusí podle rozhodnutí odvolacího soudu zaplatit pokutu 400 tisíc korun, kterou mu za urážku trestního senátu uložil Obvodní soud pro Prahu 4. Mach si v současné době odpykává pětiletý trest vězení za celní únik.

Foto: Jana Matějíková

Na snímku (zprava) předseda Svazu důchodců O. Pospíšil, primátor Freýdku-Místku M. Pobucký a náměstek primátora L. Koval.

Článek

Podstatou případu byl Machův výrok, který vyšel před dvěma lety v Lidových novinách. Redaktorovi tehdy řekl, že soud, který ho poslal do vězení, "jednal pod tlakem politiků a jeho odsouzení bylo na základě politické objednávky".

Podle prvoinstančního soudu tak ohrozil důvěryhodnost soudní moci, za což musí zaplatit pokutu. Pokud by ji neuhradil, čekalo by ho čtyřměsíční vězení. Odvolací soud však dnes Macha obvinění zprostil.

Zlomilo mu vaz neproclené auto

Mach byl pravomocně odsouzen za to, že stát připravil o 1,4 miliónu korun, když koupil v roce 1993 v Německu luxusní automobil BMW a nepřihlásil ho k proclení.

Reklama

Související témata:

Související články

Exmajitel Sparty se zpovídá z urážky soudu

Bývalý šéf fotbalového klubu Sparta Petr Mach před Obvodním soudem Prahy 4 čelí obžalobě, že urazil soudkyni Danu Pacholíkovou, která ho v minulosti poslala...

Výběr článků

Načítám