Hlavní obsah

Lupičům nebylo nic svaté. Počkali na amen a po mši loupili v brněnském kostele

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nic svaté nebylo dvojici, kterou brněnští kriminalisté obvinili z loupeže. Tu měli muž a žena ve věku čtyřiačtyřicet let spáchat poslední den loňského roku po mši v kostele.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V brněnském svatostánku si lupička po skončení mše vyhlédla starší ženu. Ta si ještě před odchodem z kostela odskočila na toaletu, na kterou se za ní podle policie vtlačila obviněná s tím, že si potřebuje umýt ruce. Poškozená přešla do druhé kabinky a uzamkla se, ale i to bylo málo.

Drzý lupič prohrabával kapsy seniorovi přímo pod kamerou

Krimi

„Dvojici se podařilo dveře otevřít opět s výmluvou, že obviněné není dobře. Vtom poškozená pochopila, že ji chtějí okrást, a snažila se dostat ke kabelce, kterou měla pověšenou na háčku, ale to se jí nepodařilo. Čtyřiačtyřicetiletá žena natlačila násilím poškozenou na toaletu, její komplic jí z kabelky sebral peněženku s hotovostí a utekl,“ uvedla policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Spolupachatelka byla dopadena téměř ihned. V objektu ji totiž zamkli kostelník s ministrantem a zavolali policii. Také lupič skončil v rukou policistů, a to 40 minut po půlnoci 1. ledna nového roku. Dvojice je stíhána vazebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám