Hlavní obsah

Lupička v Brně utekla s neplatnými bankovkami před psem na střechu. Sundávali ji hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Scénu jako z béčkové komedie mají za sebou policisté a hasiči, kteří vyjížděli do brněnské městské části Tuřany. Na střeše za vikýřem jednoho z rodinných domů se totiž skrývala žena, která se vydala do objektu na lup. Na střechu ji zahnala majitelka domu, kterou probudil svým štěkotem ostražitý pes. Loupežnici, které navíc na střeše poztrácela bankovky, museli sundat hasiči.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Na místo vloupání dorazili ve čtvrtek nad ránem jako první policisté.

„Hlídka po příjezdu spatřila ženu, která se schovávala na střeše. Podezřelou vyzvala, aby zůstala sedět. Na pomoc si policisté přizvali hasiče s plošinou, aby jim pomohli ženu sundat. Na střeše byly také poházené bankovky,“ popsala situaci policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Devětadvacetiletá žena putovala na služebnu, kde měla co vysvětlovat. Záhy vyšlo najevo, že se do domu dostala nezamčenými dveřmi ze zahrady.

Maskovaný lupič přepadl bar na Chebsku a z trezoru si odnesl peněženky

Krimi

Dům kompletně prohledala a nestyděla se šmejdit ani v ložnici, kde zrovna spal manželský pár. Netušila ovšem, že podezřelý šramot zaslechne pes, který svým štěkotem vzbudil majitelku domu.

„Ta zlodějku následně načapala v jednom z pokojů. Žena před ní utekla po schodišti na půdu a odtud na střechu,“ uvedla mluvčí.

„Jediné, co stihla odcizit, byly neplatné československé bankovky z osmašedesátého roku. Výtečnice má obdobnou trestní minulost a nyní jí za krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám