Hlavní obsah

Lupiči v taxíku přepadli v Praze turistu i muže, který chtěl odvézt domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lupiči ve vozidle taxi řádili v září v Praze. Jednou oloupili turistu, od kterého si chtěli rozměnit, podruhé zákazníka, který chtěl odvézt. Tomu dokonce vyhrožovali a donutili ho vybrat peníze z bankomatů.

Zadržení podezřelých mužůVideo: Policie ČR

 
Článek

První případ se podle policie odehrál na začátku září v brzkých ranních hodinách v Kaprově ulici. Dva muži, kteří předstírali, že jsou taxikáři, oslovili amerického turistu, jestli by jim nerozměnil peníze. Muž souhlasil, sedl si na zadní sedačku a auto odjelo.

„Jízda skončila o několik minut později v Holečkově ulici, kde „taxikáři“ zastavili a začali muži vyhrožovat zabitím, pokud jim nedá peníze. Následně se spolujezdec na předním sedadle otočil, pěstí udeřil poškozeného do obličeje a vzal si jeho peněženku,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský. Turista poté z auta utekl.

O šest dní později šli do akce znovu, ale tentokrát si počkali přímo na zákazníka, který nastoupil v Dlouhé ulici a chtěl svézt domů. Muži mu vyhrožovali a podle policie jej donutili, aby opakovaně vybral z několika bankomatů.

Vymahači dluhů v domě na Rokycansku napadli muže a ženu

Krimi

„Na konci cesty si samozvaní taxikáři pod pohrůžkou zbraně vymohli další tři tisíce korun, jinak by ho domů nepustili. Celkově přišel o bezmála deset tisíc korun,“ konstatoval Rybanský.

Kriminalisté mužům následně přišli na stopu a v polovině října je zadržela zásahová jednotka přímo při jízdě v taxíku. Byli obviněni z loupeže, za kterou jim hrozí až 10 let za mřížemi.

Po Praze jezdí taxikáři s falešnými doklady

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám