Hlavní obsah

Lupič zaútočil na barmana kladivem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Brutálnímu loupežnému přepadení čelil v noci na čtvrtek barman herny v Praze-Kobylisích. Pachatel na něj zaútočil kladivem a čtyřikrát jej s ním udeřil do hlavy. Nevšiml si však, že jeho počínání nahrává bezpečnostní kamera. Kriminalisté tak znají jeho přesnou podobu. Vážně zraněný barman skončil v nemocnici.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy

Muži v táboře jsou prozatím v klidu, nepřítel je v nedohlednu. Předzámčí zámku Mníšku pod Brdy.

Článek

"Pachatel přišel do herny ve 2:40 ráno, kdy uvnitř nebyli žádní hosté," uvedl dnes mluvčí policejního prezídia Jiří Vokuš. Podle záznamu lupič přistoupil k baru a nejprve šestadvacetiletého barmana požádal o cigarety.

"Je vidět, jak se barman otáčí a podává mu je. Pachatel si pak dobrou češtinou řekl o vodku a v ten okamžik, kdy mu barman začal vyjmenovávat značky, vytáhl z pod bundy předmět ve tvaru kladiva a zezadu na něj zaútočil," popsal Vokáč průběh přepadení.

Podle něj si pachatel vybral vodku zřejmě záměrně, protože obsluha tak musela přejít na kraj baru a jemu už stačilo pouze oběhnout pult. "Zasadil mu celkem čtyři rány do hlavy vedené oběma rukama a značnou silou. Poslední vedl už když oběť ležela na zemi," podotkl Vokuš.

Poznal někdo pachatele?

Lupič poté prohledal bar, našel pouhé dva tisíce korun a utekl. V herně se celkem nezdržel déle než dvě minuty.

Těžce zraněného barmana našel o půl hodiny později provozní, který přišel podnik zkontrolovat. Záchranáři jej převezli do jedné pražské nemocnice.

Kriminalisté po pachateli pátrají a jak Vokáč vysvětlil, mj. zpracovávají podněty od diváků, kteří mohli celý záznam přepadení sledovat ve včerejších televizních zpravodajství a díky dobré kvalitě záznamu také mohli chladnokrevného násilníka poznat. Policie fotografie dalším médiím zatím neposkytla.

Reklama

Výběr článků

Načítám