Hlavní obsah

Lupič se pronásledovatelům neschoval

Právo, Novinky, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Po krátké honičce dopadli policisté muže, který ve čtvrtek kolem poledne vyloupil spořitelnu v Kobylí na Břeclavsku. Z ukradených peněz se mohl radovat jen čtvrt hodiny.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Muž vešel do spořitelny s věrohodnou maketou střelné zbraně a chtěl peníze. Zaskočená pracovnice přepážky mu vydala větší částku v hotovosti. "Kolik to bylo, nejsme oprávněni prozradit. Jsou to peníze bankovního ústavu a my nejsme oprávněni tuto informaci poskytnout," řekl policejní ředitel okresu Břeclav Miroslav Stromecký.

Podle informací Práva se lupič zmocnil více než sta tisíce korun. S penězi utekl z budovy a nasedl do připraveného auta. "Pracovníci spořitelny si ale stačili povšimnout, že se jednalo o vůz Opel Astra a zaznamenali si i značku. To byl první důležitý okamžik pro úspěšnou akci," zdůraznil Josef Michálek z břeclavské kriminálky.

Policie okamžitě vyhlásila silniční uzávěru okresu a na cestách se začaly rozmísťovat hlídky. Jedna z nich, která vyjela z obvodního oddělení v Hustopečích, si na trase z Kobylí do Břeclavi všimla rychle jedoucího vozidla. Obrátili se a začali ho pronásledovat. Řidiči nepomohlo ani to, že se snažil ukrýt v boční uličce.

Policisté pachatele zajistili i s uloupenými penězi. Jde o devětatřicetiletého muže, který dosud nebyl soudně trestán. Podobných případů se však na jihu Moravy stalo už několik, a tak je možné, že loupež v Kobylí nebyla jeho první.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám