Hlavní obsah

Lupič s nožem vlekl prodavačku k pokladně. Zachránil ji pláč i kolegyně

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Policisté na Českolipsku pátrají po muži, který ve středu v podvečer s nožem v ruce ohrožoval prodavačku v prodejně potravin v České Lípě a dožadoval se vydání peněz. K útoku došlo v obchodě Rosa market v ulici Československé armády, blízko autobusového i vlakového nádraží, okolo půl šesté odpoledne. Muž ve věku mezi 30 a 40 lety se postavil kousek od pokladny a 55letá prodavačka ho chtěla obsloužit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Když se k němu přiblížila, chytil ji pod krkem za oblečení a vlekl ji přímo před pokladnu. V průběhu útoku navíc vytáhl kuchyňský nůž, který jí přiložil k tělu jako výhrůžku a křičel na ni, ať mu dá peníze,“ popsala útok mluvčí policie Ivana Baláková.

Za přepadení kurýra s pizzou v Liberci hrozí mladíkovi deset let

Krimi

Žena se podle ní z nečekaného stresu rozbrečela a také muži řekla, že v pokladně téměř žádné peníze nejsou, protože je už odevzdala.

„V tu chvíli se na místě činu objevila i její kolegyně, kterou předtím pachatel neviděl, protože se věnovala úklidu v jiné části prodejny. Zda ho zaskočila přítomnost druhé ženy, nebo ho odradil ženský pláč, nevíme, ale v tento okamžik všeho nechal, prodavačku pustil a z prodejny odešel s prázdnou,“ dodala Baláková.

Policii se přihlásil mladík, který se v Praze po nepovedené loupeži rozplakal

Krimi

Pachatel má být ve věku od 30 do 40 let, zhruba 180 centimetrů vysoký, silnější postavy. V době činu měl na sobě tmavé oblečení, zimní čepici a tvář mu zakrývala rouška. Mluvil čistou češtinou bez cizí intonace nebo vady řeči. Za loupež mu v případě dopadení hrozí desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám