Hlavní obsah

Lupič přepadl seniorku ve spánku. Předstírala bezvědomí, ale přišla o cennosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Nejméně čtyři seniorky obral a napadl 35letý muž z Náchodska. Během několika měsíců si přišel na desítky tisíc korun. Využil známou historku se vnukem nebo přepadl spící ženu u ní doma. Ta předstírala bezvědomí, a tak vzal cennosti a utekl. Policie ho dopadla a obvinila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případy se podle vyjádření policie začaly odehrávat od loňského srpna na území Královéhradeckého kraje, Kraje Vysočina a v hlavním městě Praha. V jednom případě pachatel kontaktoval seniorku jako její údajný vnuk s historkou o autonehodě. S vymyšlenou historkou si přišel na 191 tisíc korun.

Chtěl ještě milion, ten mu však žena už nedala a zavolala policii.

Žalobci ze tří států si došlápli na falešné vnuky

Krimi

„V dalším případě se měl pachatel vloupat do domu na Havlíčkobrodsku a napadnout seniorku, od které vyžadoval finanční hotovost. Poté, co zjistil, že u sebe žádnou nemá, měl uloupit klíče od auta a od její další nemovitosti, kam měl o několik hodin později se svojí družkou zavítat. Ani zde však nenašel, co hledal,“ popsala mluvčí policie Lucie Konečná.

Neměla hotovost, odvezl ji k bankomatu

Další akci rozjel v prosinci na Náchodsku, kde překvapil ženu doma. Měl kuklu a seniorce vyhrožoval, když mu nedá peníze. Ty neměla, a tak ji odvezl k bankomatu, ze kterého žena vybrala, co chtěl.

„Vnuk má problém.“ Gangy ve velkém okrádají seniory

Krimi

Horší zážitek měla další žena z Náchodska, kterou překvapil u ní doma ve spánku. Seniorka však zachovala chladnou hlavu a předstírala bezvědomí. Muž sebral cennosti a peníze a zmizel.

Policisté se během vyšetřování dostali na stopu 35letého recidivisty, kterého obvinili z podvodu, loupeže, porušování domovní svobody, vydírání a krádeže. Ve vězení může strávit 10 let. Nyní je ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám