Hlavní obsah

Lupič chtěl přepadnout dvě pražské banky, zapomněl ale na polední pauzu

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pořádnou smůlu měl ve čtvrtek 41letý lupič, který se v poledne rozhodl přepadnout hned dvě banky v Praze. Obě ale měly polední pauzu a muž proto odešel udat se na policii. Neskončil v cele, ale v psychiatrické léčebně kvůli sebevražedným sklonům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lupič se na přepadení pečlivě připravil. Vzal si rukavice a pletenou čepici, kterou chtěl použít jako kuklu, a vyrazil do pražských Kyjí. Recidivista, jehož trestní záznamy přesahují číslo 50, ale zrovna neměl dobrý den.

„Když přišel ke vstupním dveřím bankovního domu v Bryksově ulici, zjistil, že o polední pauze je zavřeno, a tak popošel k vedlejší pobočce jiné banky, kde však narazil na stejný problém,“ konstatovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Po svém neúspěchu odešel muž přímo na místní oddělení policie, kde se přítomným policistům svěřil. Případ si převzali kriminalisté, kteří při vyšetřování zjistili, že se muž pokusil před několika dny přepadnout banku ve Špindlerově Mlýně.

„Znají ho také kolegové z Královéhradeckého kraje. Mnohokrát už s ním totiž měli co do činění. Muž nakonec neskončil v policejní cele, nýbrž v psychiatrické léčebně, protože měl sebevražedné úmysly,“ shrnula mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám