Hlavní obsah

Lovci lebek vypátrali na Plzeňsku hledaného Dána. Hrozí mu doživotí

Téměř půl roku pátral Interpol po 28letém Dánovi kvůli brutálnímu útoku bodnou zbraní z loňského listopadu. Cizince v minulých dnech zadržela česká policie na základě mezinárodního zatykače. V jeho zemi mu hrozí doživotí.

Zatčený Dán před Krajským soudem v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Státní zástupce Jiří Komorous Novinkám potvrdil, že během pondělního vazebního zasedání u Krajského soudu v Plzni zatčený muž souhlasil se svým vydáním k trestnímu stíhání do Dánska. „Předání by mělo proběhnout do deseti dnů,“ upřesnil žalobce.

Podle něj dánské trestní orgány posoudily čin jako pokus o vraždu. „Hrozí mu za něj doživotní trest,“ upozornil Komorous. Další podrobnosti k případu ale nesdělil. Není tak jasné, kde a za jakých okolností k útoku došlo či kdo byl jeho obětí.

Sám cizinec se během vazebního zasedání k obvinění nijak nevyjadřoval. Pro soud to ale není podstatné, neboť zkoumá pouze přípustnost vydání do cizího státu a tím, jestli dotyčný čin spáchal, či nikoliv, se vůbec nezabývá.

Jak Novinky zjistily, hledaného Dána vypátrali detektivové z útvaru cíleného pátrání policejního prezidia, takzvaní lovci lebek. Zadrželi ho v jednom z penzionů na Plzeňsku.

Šéf lovců lebek: Desperáty na útěku vyděsí každé bouchnutí dveří

Krimi
Související témata:
Dánové

Výběr článků

Načítám