Hlavní obsah

Lobkowicz u soudu: Chodkyně se vrhla do silnice

Právo, Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Poslanec za KDU-ČSL Jaroslav Lobkowicz se ve čtvrtek zpovídal u městského soudu v Plzni z dopravní nehody, která se stala v březnu roku 2003. V Křimicích u Plzně srazil chodkyni, která přecházela vozovku.

Foto: KIS Hronov
Článek

Žena po nárazu utrpěla komplikovanou zlomeninu ruky a otřes mozku. Za těžké ublížení na zdraví hrozí dvašedesátiletému poslanci až pět let vězení. K nehodě došlo na křižovatce ulici Chebská a Májová.

"Uviděl jsem, že za přechodem se pohybuje nějaké osoba. Náhle se mě vrhla do silnice. Začal jsem brzdit a snažil se střetu vyhnout. Už se nedalo nic dělat a došlo ke srážce. Chodkyně se odkutálela se asi tři metry od auta. Zavolal jsem záchranku a dal ji první pomoc. Jel jsme asi 30 až 40 kilometrů v hodině. Právě jsem se rozjížděl," uvedl Lobkowicz.

Podle státní zástupkyně se plně nevěnoval řízení. "Začala jsem přecházet. V půlce vozovky jsem ucítila náraz. Předtím jsem se rozhlížela, čekala jsem tam asi dvě až tři minuty, protože projížděla auta. O tom autě jsem vůbec nevěděla. Bylo to na přechodu nebo maximálně metr za ním. S určitostí to už ale nemohu říci," uvedla sedmatřicetiletá Drahuše Hegnerová.

O zbavení imunity požádal zákonodárce sám poslanec. "To, co se mi stalo, je civilní věc která nesouvisí s prací poslance. Imunita se na takové případy nemá vztahovat.," reagoval už před čase Lobkowicz. Soud byl odročen za účelem provedení dalších důkazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám