Hlavní obsah

Lidé volali policii kvůli sebevrahovi na věži v Hradci, cizinec si fotil selfie

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krásné počasí vylákalo o víkendu ven nejen milovníky přírody, ale i příznivce památek a turistických zajímavostí. Jedním z nich byl v neděli i 24letý cizinec, který se rozhodl vystoupat na více než 70 metrů vysokou Bílou věž v Hradci Králové a přelézt bezpečnostní zábradlí. Vyvolal tím obavy, že si chce ublížit.

Foto: vordana, Mapy.cz

Bílá věž v Hradci Králové

Článek

Mladý muž ve snaze pořídit si co nejdokonalejší fotku nerespektoval návštěvní řád, přelezl zábradlí a začal fotit.

„V té chvíli však krásy renesanční Bílé věže obdivoval i turista pohybující se na chodníku pod věží, a při pohledu nahoru nabyl dojmu, že je svědkem chystané sebevraždy. Ve snaze zachránit muži život neváhal a zalarmoval okamžitě pomoc,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Po telefonátu ihned odstartovala záchranná akce. Po příjezdu na místo však policisté zjistili, že se muž, který měl být v ohrožení, nachází již dole pod věží, kam sestoupal po schodech po právě absolvované prohlídce.

„Policistům zde překvapeně sdělil, že netušil, že se nahoře pohyboval v zakázané zóně a že porušil návštěvní řád, a za své jednání se omluvil. V žádném případě prý neměl v úmyslu ukončit svůj život a chtěl si jen pořídit fotografii. Policisté proto celou věc vyřešili na místě domluvou,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám