Hlavní obsah

Lidé v Brně uvázli na vyhlídkovém kole. Obsluha odešla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět lidí v pátek po setmění nedopatřením uvázlo na vyhlášené brněnské vánoční atrakci, a to vyhlídkovém kole, které se vždy v adventním čase staví na Moravském náměstí v centru města. Obsluha obřího kolotoče stroj vypnula a odešla. Záhy si lidé v kabinách všimli, že dole u ovládání kola nikdo není a že je tam tma. Po čtvrt hodině zavolali policii, která vše vyřešila.

Foto: Radnice Brno-střed, Bez zdroje

Vyhlídkové kolo v Brně

Článek

„Pro nás je důležité, že se nikomu nic nestalo. Nikdo nebyl zraněný ani podchlazený a celou událost se podařilo velmi rychle vyřešit,“ řekl Právu mluvčí policie Pavel Šváb. Zdůraznil, že obsluha stroje neporušila zákon ani žádnou vyhlášku. Celá záležitost je tím pádem uzavřena.

Jako první na událost upozornila Česká televize s tím, že se přivolaná policejní hlídka po dojezdu na místo rychle spojila s provozovatelem atrakce, a ten poslal ke stroji obsluhu. Podle dostupných informací si prý pracovník pověřený ovládáním kolotoče jen odskočil do auta.

Skupina devíti osob uvázla v několika kabinkách, a to zhruba ve výšce třiceti metrů. Když se všichni po příchodu obsluhy dostali šťastně dolů na zem, hlídka samozřejmě poučila pracovníka, že musí být mnohem opatrnější, zdůraznil Šváb.

Projížďka na obřím vyhlídkovém kole na Moravském náměstí patří k tradičním brněnským vánočním atrakcím. Lidé se mohou z výšky pokochat pohledem nejen na adventně osvětlené centrum moravské metropole, ale také na nedaleký hrad Špilberk tyčící se nad městem.

Cizinec jel po D1 záchranářskou uličkou. Zběsilá honička skončila na rozestavěné silnici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám