Hlavní obsah

Lidé natočili bitku v Brně. Policisté mají dalšího podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnským policistům se podařilo vypátrat už čtvrtého účastníka bitky, k níž došlo v pondělí vpodvečer v centru města na Dominikánském náměstí. Hned po incidentu, který měl zřejmě souvislost s vyhrocenými náladami po sobotní smrti mladého Roma, kvůli níž skončil ve vazbě sedmatřicetiletý Ukrajinec, policisté zadrželi tři lidi, z toho jednoho mladistvého. I další účastník bitky je podle zjištění Novinek taktéž mladistvý. Na Twitteru se mezitím objevilo video z bitky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Rozbitá židle z Dominikánského náměstí

Článek

„Případ nadále prověřujeme. Lze potvrdit, že známe už čtyři účastníky incidentu. Zda byl někdo obviněn, ale zatím nebudeme sdělovat. Věc je v řešení a další informace nyní nelze poskytnout,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb. Hned po incidentu policisté informovali, že bitku řeší jako možné výtržnictví a poškozování cizí věci.

Jak Novinky už informovaly, podle očitého svědka zaútočila skupina lidí bez předchozího varování na muže sedícího na jedné z restauračních zahrádek. To ostatně potvrzuje i videozáznam z bitky.

„Venku na zahrádce seděl člověk, pil pivo, vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco strhnout. Najednou se na něj vrhli tři nebo možná ještě více chlapů, začaly létat židle a popelníky. Ten napadený vypadal hrozně překvapeně,“ popsal včera Novinkám očitý svědek.

„Útok se několikrát zopakoval, nakonec tady bylo snad třicet lidí. Kolemjdoucí si to celé začali samozřejmě natáčet, když to někteří z těch lidí viděli, začali utíkat. Hodně rychle byli na místě policisté a strážníci, kteří pochytali ty zbylé,“ řekl svědek.

Policisté náladu ve městě bedlivě sledují. „Výkon služby přizpůsobujeme aktuální bezpečnostní situaci, která není ale nijak dramatická. Pietní akce jsou bez narušení veřejného pořádku. Co se sobotní demonstrace týče, tak jsme v kontaktu s pořadateli a naše opatření budou adekvátní. Chceme působit hlavně jako zklidňující prvek,“ dodal Šváb.

Za nenávistí je frustrace. Usmrcení Roma Ukrajincem přišlo mnohým vhod, míní expert

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám