Hlavní obsah

Lhaní svědků u soudu s řidičem ze Smíchova řeší policie

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policie začala prověřovat lhaní svědků u soudu s Markem Půčkem, který dostal před měsícem sedm let vězení za zabití studentky na zastávce na pražském Smíchově. Novinky o tom v úterý informovala mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Půček u Obvodního soudu pro Prahu 2

Článek

„Podle oznamovatele jeden ze svědků v případu nepravdivě vypovídal ve prospěch obžalovaného. Žalobkyně proto postoupila věc policii k prověření podezření ze spáchání přečinu křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. Policie zahájila ve věci úkony trestního řízení dne 13. dubna,“ konstatovala Zenklová. Obviněn dosud nikdo nebyl.

V průběhu soudního líčení soudkyně nechala pustit záznam z restaurace, kde šlo vidět, že Půček vypil několik půllitrů piva i tvrdý alkohol. Jeden ze svědků ale například vypověděl, že odsouzený skoro nepil nebo měl maximálně jednu skleničku. Čí výpověď policie konkrétně prověřuje, mluvčí ale nesdělila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žádná upřímná lítost, řidič z pražského Smíchova dostal za zabití studentky sedm letVideo: Novinky

Původně se předpokládalo, že se zahájením úkonů trestního řízení se bude muset počkat do pravomocného rozsudku, oznámení občana to ale urychlilo. Půčkovo odvolání bude řešit Městský soud v Praze ve středu. Odvolala se i státní zástupkyně, která pro něj navrhuje trest v maximální výši, a sice osm let vězení a na deset let zákaz řízení.

Půček odešel se sedmiletým trestem od soudu kvůli nehodě z 5. srpna. [celá zpráva]

Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním. Půček se po několika hodinách sám přihlásil na policii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám