Hlavní obsah

Letadlo při přistávání zavadilo na Liberecku o projíždějící vozidlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobnou nehodu policisté často neřeší. V sobotu krátce před čtvrtou hodinou odpoledne nedaleko letiště v Českém Dubu na Liberecku se střetlo malé letadlo s automobilem, který jel ve směru od Starého Dubu na obec Domoslavice. Karambol se naštěstí obešel bez zranění.

Foto: Policie ČR

Havarovaný ultralight na Liberecku

Článek

„Na místo byli okamžitě vysláni policisté, kteří zjistili, že malé letadlo při přistávání ze zatím nezjištěných příčin křídlem zavadilo o osobní vozidlo Nissan, které v tu dobu projíždělo po přilehlé pozemní komunikaci,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Pilota i řidiče osobního vozidla podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla v obou případech negativní. Nehodou se kromě dopravních policistů nyní zabývá i letecká inspekce.

„Příčina a okolnosti nehody jsou nyní předmětem šetření. Předběžná výše škody je přes půl milionu korun,“ dodala Šrýtrová.

pozn. red.: V článku jsme původně uvedli, že k nehodě došlo u Českého Dubu na Českolipsku. Obec však leží na Liberecku, za chybu se omlouváme.

Nouzové přistání na Ruzyni. Boeing mířící do New Yorku hlásil kouř na palubě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám