Hlavní obsah

Nouzové přistání na Ruzyni. Boeing mířící do New Yorku hlásil kouř na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Letišti Václava Havla Praha přistálo v pátek odpoledne letadlo mířící původně z Prahy do New Yorku, které hlásilo kouř na palubě. Na letišti zasahovali hasiči. Od půl druhé je letiště opět plně v provozu.

Porouchané letadlo na ranvejiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Letadlo Delta Air Lines Boeing 767-332, které odstartovalo z Prahy po poledni, se podle serveru Flightradar nad Křivoklátskem obrátilo a přes Mělník se vrátilo zpět na pražské letiště.

Podle informací Novinek se měl na palubě objevit kouř a piloti měli hlásit závadu na motoru. Letiště uvedlo, že důvodem návratu byly technické problémy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči zasahují u porouchaného letadla

Foto: Flightradar 24

Trasa Boeingu 767 krátce po startu

Na přistávací plochu vyrazili okamžitě letištní hasiči, ale také jednotky hasičů z Prahy. Kolem 13:20 letadlo odrolovalo z hlavní ranveje za asistence hasičů, aby mohl být letištní provoz obnoven.

„Byla nahlášena porucha motoru letadla,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

„Letadlo je po kontrole letištních hasičů přetahováno na parkovací stojánku. Vzhledem k zásahu byla přibližně 30 minut uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha 06/24. Došlo proto k odklonu několika letadel na okolní letiště. Nyní je opět v běžném provozu,“ uvedl mluvčí letiště Michal Procházka.

Na pražském letišti nouzově přistálo letadlo. Cestující měla zdravotní potíže

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám