Hlavní obsah

Let s autem do rybníka řidič nepřežil

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lednice (Břeclavsko)
Aktualizováno

Sobotní nehoda, při níž osobní auto skončilo v Mlýnském rybníce nedaleko Lednice, skončila tragicky. Policejní potápěči nalezli v neděli odpoledne tělo řidiče. Informovala o tom břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vyprošťování vozu

Článek

Rodina muže postrádala od soboty. Věc oznámili na policii a začali pátrat i na vlastní pěst.

“Pokoušeli se jej najít a přitom projížděli i po silnici z Charvátské Nové Vsi do Lednice. Uraženému patníku nejprve nevěnovali pozornost, pak se ale vrátili a začali prohledávat okolí. Zaujaly je stopy na silnici, a když našli i kus registrační značky auta, podezření se potvrdilo. Vrak auta byl pod hladinou,” řekl Právu jeden ze zasahujících záchranářů.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vyprošťování vozu

Na místo vyrazili hasiči s jeřábem, policejní potápěč i vrtulník s posádkou specialistů, lezců. Když se potápěči dostali k autu, nikoho v něm nenašli. Na nějaký čas tak pookřála naděje, že by třeba řidič mohl přežít a v šoku se někde ukrýt. Jiskřička naděje ale po hodině hledání potápěčů vyhasla. Ve vodě objevili tělo řidiče bez známek života. Náraz, při kterém se auto dostalo do vody, jej musel vymrštit ven.

“Případ je v šetření. Pravděpodobnou příčinou byla nepřiměřená rychlost, kterou řidič vjel do levotočivé zatáčky. Ve smyku se nakonec dostal vlevo mimo silnici, přerazil betonový patník ohrazení cesty a vletěl do rybníka. V mrtvém jsme identifikovali dvaadvacetiletého muže z Břeclavska. Příčinu smrti určí lékař,” řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová s tím, že pravděpodobně utonul.

Svodidla v místě chybí

Podle hasičů i policistů se jednalo o zbytečnou smrt. “Ty patníky a zrezivělá lana, která už stejně na spoustě míst chybí, nic neřeší. Kdyby tu byla svodidla, mohl být živý. Je to až nepochopitelné, že právě tady není silnice nijak zajištěna,” shodli se.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vyprošťování vozu

“Není to tak dlouho, co jsme o pár metrů dál řešili nehodu, při které skončila řidička v rybníku. Asi to bylo málo a musel někdo zemřít,” dodal jeden z policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám