Hlavní obsah

Ledovka má na Rakovnicku jednu oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středních Čechách policie od středy odpoledne, kdy se začala tvořit ledovka, až do čtvrtečního časného rána zaznamenala 75 nehod spojených s namrzlými silnicemi. Jedna taková stála život člověka.

Ledovka komplikuje dopravní situaci i ve středních Čechách.Video: Radek Plavecký, Novinky

 
Článek

„Stalo se to na Rakovnicku u Svojetína. Řidič dodávky dostal smyk a sjel ze silnice. Jeden ze spolujezdců byl převezen do nemocnice v Praze s vážnými zraněními, kde ale po několika hodinách zemřel,“ upřesnila ve čtvrtek ráno informace o středeční nehodě mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Dopravu v Česku dál komplikuje ledovka, na D7 se převrátil kamion

Domácí

„Déšť a ledovka se postupně během noci rozšířily po celém regionu. K ránu jsme měli více nehod na Kladensku. V Unhošti se střetly autobus a osobní auto, ale obešlo se to bez zranění. V Libušíně dostalo auto smyk a střetlo se s protijedoucím vozem, i tam se to obešlo bez vážnějších zranění,“ doplnila přehled nejčerstvějších nehod policejní mluvčí.

Všechny kolize měly stejné znaky. Mimo toho, že se staly na zledovatělých vozovkách a až na výjimky se obešly bez vážných následků, drtivá většina se stala na silnicích nižších tříd, které zůstávaly neošetřené a kluzké.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Ledovka komplikuje dopravní situaci i ve středních Čechách.

„Dá se říci, že dálnice a silnice prvních tříd byly nejspíš posolené a ošetřené, na dálnici jsme zaznamenali jen jedinou drobnou nehodu, když auto narazilo do svodidel, jinak nic. Všechny nehody a havárie se staly na silnicích nižších tříd,“ potvrdila Schneeweissová.

„Teď ráno už je teplota nad nulou, tak by snad mohla být situace trochu lepší,“ dodala policejní mluvčí.

Hrozí kalamita, zpřísnili meteorologové výstrahu před ledovkou

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám