Hlavní obsah

Kvůli podpoře v nezaměstnanosti napadl tři úřednice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍČANY

Tři sociální pracovnice a jednoho klienta ve středu napadl žadatel o podporu v nezaměstnanosti na říčanské radnici. Zřejmě psychicky neunesl fakt, že na peníze nemá nárok. Po útoku skončil v nemocnici kvůli podezření na srdeční slabost a posouzení jeho psychického stavu.

Foto: Zdeněk Němec

Herci Tomáš Šulaj, Martin Vrtáček a Vladimír Doskočil v inscenaci Cena facky aneb Gottwaldovy boty.

Článek

"Muž ze Senohrab si přišel na radnici pro podporu v nezaměstnanosti. Úřednice i její nadřízená se mu snažily vysvětlit, proč peníze nedostane. Muž pak udeřil obě ženy pěstí do obličeje a jednu z nich i do zátylku," informovala dnes policejní mluvčí Prahy-východ Diana Bušková.

Agresivního žadatele se snažili uklidnit i další pracovnice odboru sociálních věcí a jiný klient, kteří se v té chvíli nacházeli v kanceláři.

"Ženám přispěchali na pomoc. Třetí pracovnici pak způsobil pohmožděniny, jak jí silně chytil za paže. Nejhůře však dopadl muž, kterému zlomil nos," pokračovala Bušková.

Výslechu nebyl schopen

Přivolaná policie převezla útočníka na ošetření, neboť zkolaboval. Lékaři si ho nechali v nemocnici na pozorování kvůli podezření na srdeční slabost. Také mu odebrali krev, aby mohli vyloučit, jestli jednal pod vlivem alkoholu nebo omamných látek.

"Odborníci musí posoudit, zda jednal ve zkratu. Jinak žádné zranění neutrpěl na rozdíl od napadeného muže. Jeho poranění si vyžádá třítýdenní léčení," dodala Bušková. 

Muž je podezřelý z ublížení na zdraví a výtržnictví. Zatím však nemohl být vyslechnut, takže mu nemůže být ani sděleno obvinění. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám