Hlavní obsah

Kvůli pár tisícovkám vzal na věřitele paličku na maso, hrozí mu až 15 let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dluhy nedělají přátele. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil 57letý muž z Třebíče, který svému známému občas půjčoval pár tisíc korun. Dlužník Petr Myška totiž podle obžaloby na svého věřitele jednoho dne vzal paličku na maso a nádavkem přidal i několik bodných ran. Ze skutku se zpovídá před brněnským krajským soudem, za pokus o vraždu mu hrozí až 15 let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Petr Myška se u soudu omlouval a tvrdil, že vůbec nechápe, proč se situace tak vyhrotila.

Článek

K události mělo dojít na začátku listopadu loňského roku v jednom z třebíčských bytů. Na dveře staršího muže, který je po nehodě už přes dvacet let invalidní, zabušil podle obžaloby právě 52letý Myška.

Po krátké rozmluvě se měla v bytě strhnout krvavá mela. Podle žalobce Ivana Hrazdíry muž napadl svého věřitele paličkou na maso, kterou mu do týla zasadil několik ran a následně ho ještě nožem pětkrát bodl do hrudníku a břicha. Pak prý vyskočil z okna a utekl.

„Hned po příchodu začal s tím, že potřebuje peníze. Když jsem mu řekl, že nemám, tak začal hledat po bytě. Pak mě zničehonic praštil paličkou na maso do týla a pak už ani nevím, co se dělo. Vůbec bych od něj něco takového nečekal,“ vypověděl u soudu napadený muž.

Sám Myška se sice u soudu horečně omlouval, ale nabídl i svou verzi události. „Povídali jsme si a na odchodu jsem mu řekl, že peníze, které mi naposledy půjčil, ještě nemám. A on mě nakopl mezi nohy a chtěl mě praštit paličkou. Začali jsme se prát, spadli jsme na zem, tam se mě snažil bodnout nožem. Ten jsem mu vytrhl, a jak jsem byl vystresovaný, bodl jsem,“ tvrdil soudu Myška.

Napadený muž má přitom už léta velké problémy s pohybem. Po výslechu soudních znalců a dalších svědků by mohl soudce Miloš Žďárský vynést verdikt ještě do konce dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám