Hlavní obsah

Kvůli nehodě u České Třebové měly vlaky hodinová zpoždění

– ČESKÁ TŘEBOVÁ • Aktualizováno
Novinky, toh

Až hodinu a půl měly vlaky zpoždění v úseku mezi Českou Třebovou a Ústí nad Orlicí ve východních Čechách. Na trati v 9:15 spadlo vedení. Provoz byl plně obnoven ve 12:15.

Článek

Několik vlaků muselo být kvůli nehodě odkloněno přes Havlíčkův Brod. Za zablokování trati na celé dopoledne může spadlé elektrické vedení. „Vlak InterCity Jaroslav Hašek z Prahy do Budapešti na trati shodil vedení. Do vedení pak narazil expres jedoucí z Veselí nad Moravou do Prahy,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

"Zpoždění odkloněných spojů mezi Prahou a Brnem byl asi 60 minut a mezi Prahou a Ostravou přibližně 90 minut,“ uvedl Petr Šťáhlavský z ČD.

Dodal, že provoz vlaků by nyní měl probíhat bez komplikací. „Nicméně některé dopoledne zpožděné spoje mohou ještě v odpoledních hodinách dojíždět do svých cílových stanic se zdržením,“ uzavřel Šťáhlavský.

Dodal, že přes Havlíčkův Brod jsou odkloněny i některé další vlaky, například EC 174 Jan Jesenius z Budapešti do Berlína, expres 572 Punkva z Brna do Prahy nebo expres 575 Petrov Praha - Brno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám