Hlavní obsah

„Kutil“ v Brně si připojil plyn hadicí od vysavače. Co na tom, že unikal, vždyť otevřel okno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do hazardování nejen se svým životem, ale životy lidí v celém domě se pustil muž žijící v bytě v centru Brna. Jeden z jeho kamarádů bezdomovců, kteří v bytě přespávali, totiž podle jeho slov načerno napojil plyn pomocí hadice od vysavače a sifonu. Muž pak klidně vařil a vůbec mu nevadilo, že po okolí byl cítit plyn. Ve vedlejší místnosti navíc bez obav kouřil.

Foto: Policie ČR, Novinky

Plyn byl napojen pomocí sifonu a hadice od vysavače.

Článek

O těžko pochopitelném případu ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Pavel Šváb. Popsal, že na konci ledna spěchali policisté ze Žabovřesk společně s hasiči a plynaři do bytu v centru Brna, protože lidé hlásili, že je na chodbě cítit plyn.

„Ukázalo se, že v bytě byly dvě osoby. Za lednicí bylo detekováno ohnisko úniku plynu, kde místo plynoměru bylo nainstalováno velmi provizorní propojení s pomocí sifonu a hadice od vysavače. Podnapilý uživatel skončil v policejní cele a kromě neoprávněného odběru zemního plynu čelí podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ konstatoval Šváb.

Foto: Policie ČR, Novinky

Naměřená koncentrace byla podle police alarmující.

„Po vystřízlivění policistům uvedl, že nemá žádný příjem a občas nechává v místě přespávat bezdomovce. Někdo z nich měl údajně odběrné místo načerno zprovoznit. Uživatel pak s pomocí plynu vařil a nedbal na to, že byl unikající plyn cítit. Pouze prý po dovaření vypnul hlavní uzávěr plynu a během vaření otevíral okno na ventilaci. Ve vedlejší místnosti se běžně kouřilo,“ dodal Šváb, že naměřená koncentrace plynu v bytě byla při otevřeném uzávěru alarmující.

Při rekonstrukci domu na jihu Čech vybuchl plyn. Jeden zraněný, stavba půjde dolů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám