Hlavní obsah

Kůň se zaklínil kopyty v kolejnici na přejezdu. Vyprostit ho museli hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Slavkov

Neobvyklý případ řešili v pondělí dopoledne hasiči u Horního Slavkova na Sokolovsku. Na železničním přejezdu tam totiž předními kopyty uvázl kůň mezi kolejnicí a betonovým blokem. Vyprostit ho museli za dozoru veterináře hasiči.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Kůň uvázlý v kolejnici

Článek

„Mezi koleje a betonový nájezd se zaklínil v pondělí dopoledne kůň u Horního Slavkova,“ uvedl v pondělí po desáté hodině večer na sociálních sítích mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Událost se stala na železniční trati mezi Horním Slavkovem a Krásným Jezem na Karlovarsku, kde je provoz pouze v letní sezoně. „Přivolaní hasiči museli vyprostit přední nohy koně z úzké mezery a také zvíře postavit zpět na nohy,“ pokračoval mluvčí hasičů.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Kůň uvázlý v kolejnici

„Veterináře, který koně po celou dobu kontroloval, přivolal majitel koně, hasiči na místo vyslali vyprošťovací speciál od kolegů drážních hasičů, tak i technický přívěs s prostředky pro vyprošťování například ze závalů,“ popisoval Kasal.

„Společně se podařilo koně jak vyprostit, tak i postavit na nohy, nyní je již opět v péči majitelů,“ uzavřel mluvčí hasičů.

Stádo koní pobíhalo v noci po silnici, způsobilo dvě nehody

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám