Hlavní obsah

Krk měl probodnutý nůžkami. Útok si nepamatuje obžalovaný ani poškozený

Nelehkou roli má senát Krajského soudu v Praze, který ve čtvrtek začal projednávat loňský konflikt na náměstí v Brandýse nad Labem, po kterém zůstal na zemi ležet osmadvacetiletý muž. Krk měl probodnutý nůžkami. Tomáš Hruška (34), obžalovaný z pokusu o vraždu, tvrdí, že si z útoku nic nepamatuje. Totéž ovšem prohlásil i pobodaný. Oba byli v době činu pod vlivem alkoholu.

Tomáše Hrušku odvádí eskorta z jednací síněVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Hruška podle obžaloby loni na konci srpna zaútočil nůžkami před půlnocí na autobusové zastávce v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi na dva mladší muže. Zatímco mladší, dvacetiletý, se úderu vyhnul, druhému podle spisu Hruška vrazil nůžky hluboko do krku. Mladík ztratil asi litr krve, přičemž mu život zachránili včasnou pomocí záchranáři a později v nemocnici lékaři.

Hruška u soudu uvedl, že k věci nemá, co by vypověděl, a odkázal na své dřívější vyjádření z přípravného řízení. Tam uvedl, že ten den byl na pohřbu, po kterém se jedlo a popíjelo. Podle svých slov mohl mít tak šest sedm piv.

„Odjel jsem s bratrem a jeho ženou domů, pak si pamatuju, že jsem u toho kluka a chtěl jsem mu pomoct,“ uvedl Hruška. „Vybavuju si toho kluka, ležel tam na zemi. Byla tam spousta krve na zemi, na něm, na mně. Nevím, jestli jsem to byl já, moc mě to mrzí,“ dodal. Později ale doplnil, že je možné, že si doma vzal nůžky, ale že si není jistý.

Násilník u Prahy vážně zranil muže na zastávce. Toho hned v nemocnici operovali

Krimi

Příliš světla do případu nevnesl ani pobodaný. Ten zas v inkriminovaný den popíjel s kamarády, kteří ho pak doprovodili na náměstí na autobus. To je zhruba všechno, co mu utkvělo v paměti. „Popíjeli jsme s kamarády v Brandýse, před půlnocí mě doprovodili na zastávku. Pamatuju si cestu na náměstí, co se dělo tam, si už nepamatuju. Pamatuju si akorát, že mi tekla z krku krev, a pak, že jsem v sanitce,“ uvedl poškozený.

Hruška se mu v soudní síni nicméně omluvil. „Chtěl bych říct, že mi to je moc líto, omlouvám se, nebyl v tom úmysl,“ řekl obžalovaný poškozenému, který mu opáčil, že se na něj nezlobí.

Více jasno by mohly přinést kamerové záběry z náměstí a také další svědci, kteří se ovšem ve čtvrtek z jednání omluvili nebo k němu nedorazili.

Hruškovi v případě odsouzení hrozí až dvacet let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám