Hlavní obsah

Kriminálka zasahovala na odboru dopravy magistrátu ve Frýdku-Místku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté zasahovali ve středu na několika místech Moravskoslezského kraje a také na odboru dopravy magistrátu ve Frýdku-Místku. V pátek o tom informovala mluvčí policie Soňa Štětínská s tím, že má jít o případ organizované majetkové trestné činnosti. Několik lidí policie zadržela. Zda byl někdo obviněn či zda již zadržení propuštěni, není jasné.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že moravskoslezští kriminalisté realizují úkony trestního řízení v případu organizované majetkové trestné činnosti. Policisté zasahovali na více místech našeho kraje, bylo zadrženo několik osob, se kterými jsou nyní prováděny procesní úkony,“ uvedla Štětínská. Další informace podle ní nelze aktuálně poskytnout.

ČTK uvedla, že podle jejích informací zátah zřejmě souvisí s prací frýdecko-místeckého dopravního inspektorátu a machinacemi při STK automobilů.

Informace o zásahu se ve veřejném prostoru objevila už ve středu, kdy na něj upozornila lokální organizace opozičního hnutí ANO na sociálních sítích s tím, že šlo o zákrok Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. To se ale ukázalo jako nepravdivá informace.

Sdílnější ohledně zásahu nebyla ani mluvčí radnice Jana Musáková Jeckelová. „Policie České republiky prováděla svou činnost v budově magistrátu. Frýdek-Místek poskytuje maximální součinnost. Úkony policie se nijak netýkají samosprávy,“ poznamenala.

Pět radních za ANO ve Frýdku-Místku odvolali, menšinovou koalici podpořila SPD

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám