Hlavní obsah

Kriminalisté našli v kontejneru hlavu muže

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Brutálním způsobem přišel o život osmapadesátiletý muž v Traplicích na Uherskohradišťsku. Jeho třiadvacetiletý spolubydlící měl podle policie své oběti odřezat hlavu od těla. Tělo pak měl nechat ležet v domě a hlavu odnést v igelitové tašce do tři sta metrů vzdáleného kontejneru na papír.

Článek

"Z vyšetřování prozatím vyplynulo, že mezi muži došlo k hádce. Ta vyvrcholila fyzickým napadením a oddělením hlavy od těla," konstatovala mluvčí policejní správy Jihomoravského kraje Jana Šípková.

Ke sporu a následné hádce došlo ve středu dopoledne. Její důvody jsou předmětem vyšetřování. Třiadvacetiletý podezřelý podle Šípkové sám v odpoledních hodinách oznámil nález mrtvého těla. Hlavu policisté objevili až při pátrání v blízkosti obecního úřadu.

"Zadržený muž byl pod vlivem alkoholu," uvedla Šípková. Podle regionálního deníku hádce předcházel pondělní drobný požár, který vznikl buď od svíčky nebo cigaretového nedopalku. Energetici domu začátkem týdne odpojili přípojku.

Žádná klidná domácnost

Údajný vrah žil se svou obětí pouze několik týdnů. Nejednalo se však o klidnou domácnost. "Dalo se čekat, že se v tom domě něco stane. K majiteli domu chodila různá individua a všichni popíjeli alkohol. Místní si mnohokrát stěžovali na hluk v objektu a špatnou hygienu. Občas se tam i někdo pobil," sdělil Právu místostarosta Traplic Jiří Kolařík.

Oběť hrůzného činu se do vesnice s jedenácti sty obyvateli nastěhovala ze Zlína před necelými čtyřmi lety. "Starší rodinný dům mu pravděpodobně koupil jeho syn," poznamenal místostarosta.

Policisté mladého muže trvalým bytem na Uherskohradišťsku stíhají pro trestný čin vraždy. Hrozí mu až patnáctiletý žalář. V současné době se nachází v policejní cele. Vyšetřovatel podává návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám