Hlavní obsah

Královédvorského místostarostu někdo praštil zezadu dřevěnou holí

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nad Labem

Terčem zákeřného útoku se stal v pondělí ráno místostarosta Dvora Králové nad Labem Jan Bém (ODS). Politika beze slova praštil doposud neznámý kapucí maskovaný muž zezadu po hlavě dřevěnou holí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Druhé ráně 55letý Bém, který skončil s tržnou ránou v královédvorské nemocnici, stačil uhnout. Incident se odehrál na ulici, když místostarosta šel na úřad.

„Oznámení jsme od pana Béma dostali okamžitě po jeho napadení. Hlídka byla na místě za pár minut a záhy na to výjezdovka z Trutnova. Věc se vyšetřuje. Předpokládáme, že napadení se neobešlo beze svědků,“ sdělil mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Místostarosta Bém, který zůstává v pracovní neschopnosti, patří v šestnáctitisícovém Dvoře Králové k velmi známým osobám. Křeslo na místní radnici obsadil už třetí volební období. Místostarostovi kolegové vidí souvislost se zákeřným útokem v Bémově práci na radnici.

„Pravděpodobně to má souvislost s jeho prací, jinak si to neumím vysvětlit. Nezmiňoval se však, že by mu někdo v poslední době vyhrožoval,“ konstatovala starostka Dvora Králové Edita Vaňková (ČSSD), které jak se svěřila, není po útoku na jednoho z nejbližších spolupracovníků zrovna nejlépe.

„Nicméně opatření jako hlídat ostatní představitele radnice a zvýšení ostrahy radnice, jsme nepřijali,“ podotkla Vaňková.

Reklama

Výběr článků

Načítám