Hlavní obsah

Korupce ve fotbale: stíhaní další tři sudí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Korupční skandál v prvoligovém fotbalu má další obviněné. Policie začala stíhat tři rozhodčí kvůli loni na podzim odehranému zápasu mezi Blšany a Synotem, který skončil 1:3. Podezření z korupce tak čelí už pět sudích a bývalý sportovní ředitel Synotu Jaroslav Hastík.

Foto: Jaroslav Winter

Femi Temowo při svém koncertu v Kreslírně broumovského benediktinského kláštera.

Článek

Dnes o tom informovala mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová. "Dva rozhodčí jsou stíháni pro braní úplatků, jeden pro pomoc při braní úplatků," potvrdila Novinkám.

Sporný zápas rozhodovali jako hlavní sudí Václav Zejda, který byl obviněn už minulý týden. Jeho asistenty byli Bohuslav Krátký a Dagmar Damková. Ta však v případu nefiguruje. Čtvrtým rozhodčím byl Josef Dvořáček.

Na seznamu podezřelých je i Jaromír Hlaváč, starosta Protivína, který údajně fungoval při předávání úplatků jako zprostřekovatel. Údajně šlo o 30 tisíc korun.

Fotbalový svaz podle mluvčího Daniela Macha ctí presumpci neviny, přesto pozastavil Krátkému, Dvořáčkovi a Hlaváčovi delegaci na zápasy první i druhé ligy do konce ročníku. ČMFS zároveň přijal opatření, aby se jako poškozený mohl seznámit s vyšetřovacím spisem. Na základě toho se pak rozhodne, co dál, sdělil Macho.

Případy spojuje Hastík

Aféru odstartovalo koncem dubna zatčení asistenta rozhodčího Stanislava Hrušky, kterému se sportovní ředitel Synotu Hastík podle policie chystal předat 175 tisíc korun za ovlivnění zápasu Synot - Sparta (2:0). Hastík obvinění popírá. [celá zpráva]

O čtyři dny později byl obviněn z braní úplatků další rozhodčí Zejda. Podle informací médií od Hastíka přijal 120 tisíc kvůli již zmiňovanému zápasu mezi Blšany a Synotem. [celá zpráva]

Policie již požádala Českomoravský fotbalový svaz o materiály k probíhajícímu ročníku první ligy. Zajímá se hlavně o zápisy rozhodčích a zprávy delegátů k odehraných zápasům. [celá zpráva] Finanční úřad pro Prahu 1 zase vyšetřuje propojení sázkové kanceláře Synot Tip a klubu 1. FC Synot. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám