Hlavní obsah

Korejky obviněny za napadení štábu ČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Chrudimská policie ve čtvrtek v pozdních večerních hodinách obvinila tři mladé Severokorejky, které ráno společně s dalšími dělnicemi napadly štáb České televize (ČT) ve Skutči. Ženy lehce zranily kameramana Antonína Jiruchu, poškodily kameru a ukradly kazetu se záznamem zachycujícím začátek incidentu.

Foto: Plzeňský Prazdroj

V letošním roce pak v souvislosti s Plzní jako Evropským hlavním městem kultury očekává pivovar ještě větší zájem turistů.

Článek

"Třem ženám ve věku od 21 do 23 let bylo sděleno obvinění pro trestný čin loupeže, za který jim hrozí dva až deset let vězení," uvedla dnes mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.

Cizinky jsou vyšetřovány na svobodě a hrozí jim vyhoštění. Podle mluvčí policie neuvažuje o tom, že by začala stíhat některé z jejich dalších kolegyň.

Podle ČT se skupina asi třiceti žen náhle vyřítila na televizní štáb, který včera časně ráno pokračoval v natáčení reportáže o jejich údajném vykořisťování režimem panujícím v jejich rodné zemi. Šičky poškozenou kameru i kazetu vydaly až policii. ČT kvůli incidentu již včera podala trestní oznámení.

Reklama

Související články

Tři korejské šičky drží policie

Chrudimská policie v souvislosti se čtvrtečním ranním napadením štábu České televize před společností SAM ve Skutči zadržela tři severokorejské dělnice. Šičky...

Výběr článků

Načítám