Hlavní obsah

Kombajn vrazil do sloupu vysokého napětí, z pole u Olomouce se zvedla zeď hořícího obilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký Týnec

Rozsáhlý požár na poli a stovky lidí odříznutých od elektřiny byly důsledkem nehody kombajnu na Olomoucku. Stroj vrazil do sloupu vysokého napětí, načež vlivem zkratu vzplálo obilí. Škodu hasiči vyčíslili na zhruba půl milionu korun. Podobná nehoda se zde stala i v roce 2021.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Pole vzplálo po nehodě kombajnu.

Článek

Kombajn v neděli večer havaroval na poli u Velkého Týnce na Olomoucku, kde podle informací hasičů narazil do sloupu vysokého napětí.

„Došlo ke zkratu na vedení a zapálení pole s obilím. Požárem byla zasažena plocha o velikosti zhruba 300 × 100 metrů,“ informoval v pondělí o nehodě mluvčí hasičů Josef Koláček s tím, že na místě zasahovalo pět jednotek hasičských profesionálů a rovněž dobrovolné týmy z okolí.

Kvůli narušenému elektrickému vedení zůstaly stovky odběratelů na zhruba tři hodiny bez proudu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Plameny zasáhly plochu zhruba 300 × 100 metrů.

Podobná nehoda se stala u Velkého Týnce na začátku listopadu v roce 2021, připomněla ČTK. Tehdy do jednoho ze stožárů narazil řidič traktorem, svěšené dráty vedoucí nad dálnicí zastavily v obou směrech na 28 hodin dopravu na D35.

Následovala náročná oprava vedení vysokého napětí, na které pracovaly desítky odborníků s nasazením značného množství těžké techniky. Případ později policie uzavřela jako přestupek. Podle informací ČTK jsou v obou případech řidiči ze stejného zemědělského družstva.

Na Brněnsku vzplálo pole s obilím

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám