Hlavní obsah

Na Brněnsku vzplálo pole s obilím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibice
Aktualizováno

Hasiči u Přibic na Brněnsku v úterý odpoledne likvidovali požár pole s obilím a strniště. Zasažená plocha byla podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky 500krát 300 metrů. Nehořela celá plocha, oheň byl na několika místech.

Foto: kraje Jihomoravského HZS, ČTK

Hasiči u Přibic na Brněnsku likvidují požár pole s obilím a strniště

Článek

Obilí a strniště chytilo od zemědělského stroje, který na poli pracoval. Výše škody zatím není zřejmá. Zásah hasiči dokončili zhruba v 18:45.

Na pomoc hasičům přiletěl i vrtulník s bambivakem.

Foto: kraje Jihomoravského HZS, ČTK

Zasaženou plochu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška odhadl na zhruba 200krát 300 metrů.

Menší požár na poli už v úterý jihomoravští hasiči likvidovali. V části jižní Moravy nyní panuje extrémní riziko šíření požárů, vyplývá z informací webu FireRisk. „Všechno je suché, hoří to dobře,“ řekl Mikoška.

Na jižní Moravě v červnu pršelo jen málo, teploty jsou průměrné či nadprůměrné a krajina nadále vysychá. Podle webu FireRisk je od pondělí v některých částech republiky včetně jižní Moravy nejvyšší riziko šíření požárů a s vysokými teplotami beze srážek bude krajina dále vysychat.

„Ale stále platí, že za této situace, která ještě není kritická, vznikne 99 procent požárů přičiněním člověka,“ řekl bioklimatolog Miroslav Trnka z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR - CzechGlobe.

U Dobřan hoří pole, byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám